Bachelor No. 2 – Or The Last Remains Of The Dodo – Moderne klassiker

Bachelor No. 2 – Or The Last Remains Of The Dodo – Moderne klassiker

Som låtskriver har Aimee Mann vokst til å tåle sammenligning med hvem som helst. Blant disse fjorten sangene er det så mange perler at det nesten er urettferdig å trekke frem noen. Men, det er umulig ikke å nevne sanger som Red Vines, How Am I Different? og The Fall Of The World’s Own Optimist. Dette er kanskje platas beste spor, skrevet sammen med Elvis Costello.

Satellite kunne ha vært en av Grant Lee Buffalos beste sanger, og da er det bare rett og rimelig at Grant Lee Phillips bidrar på vokal. Ghost World hadde glidd rett inn på hvilket som helst av Liz Phairs album. Dette er bare noen av blinkskuddene. På sitt beste er Bachelor No. 2 – Or The Last Remains Of The Dodo umulig å beskrive. Den gir denne deilige følelsen som plater bare ytterst sjelden klarer å frembringe, og må oppleves for å gi mening.

Aimee Mann har en særdeles vakker og behagelig stemme, og sangene er smakfullt arrangert i et fyldig men avslappet lydbilde. For uinnvidde vil de artistene som tidligere er nevnt være en indikasjon på musikkstilen, men Aimee Mann har særpreg så det holder, og ligner egentlig mest på seg selv. Som helhet er dette et album det bør være vanskelig å ikke få et nært forhold til. Anbefales på det mest intense.

Harald Christian Langaas

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.