11 Sanger Til – Nordnorsk kosestund

11 Sanger Til – Nordnorsk kosestund

Selv om Marit Mathiesen har bodd hele sitt voksne liv i Oslo, er det ingen tvil om hvor hun har røttene sine. Musikalsk er hun trygt forankret i den nordnorske visetradisjonen, og med en lun dialekt både sjarmerer og forfører hun med denne vakre platen.

Sammen med et band med produsent Bugge Wesseltoft i spissen skaper Marit Mathiesen stemningsfylt, småjazza visepop med en gjennomgående blå tone. Mathiesens tekster er hverdagsbetraktninger om smått og stort, og sammen med jevnt over gode melodier har elleve sanger til blitt en god plate.

Innvendingene mot platen går på at det blir litt for trygt og ufarlig i lengden. Jeg tror Mathiesen ville ha tjent på å ta litt større sjanser, og utfordret lytteren mer. Det tror jeg hun har kapasitet til å lykkes med.

Platas suverent beste sang heter Du E’ I Slekt Med De Gamle Kvinnene, og har en brodd som resten av platen mangler. Dette er en av de beste visene jeg har hørt på lenge, og forhåpentligvis har Mathiesen flere slike perler på lager.

Harald Christian Langaas

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.