Känn Ingen Sorg För Mig Göteborg – Sjarmerende svenskpop

Känn Ingen Sorg För Mig Göteborg – Sjarmerende svenskpop

Håkan Hellström har med sitt debutalbum sjarmert platekjøpere og publikum i senk med sine sjarmerende og lett naivistiske poplåter. Det er vanskelig å sette fingeren på akkurat hva det er som gjør dette så bra, for formelen har vært utprøvd minst like bra tidligere. Nærmere bestemt for rundt tyve år siden, med grupper som Gyllene Tider og Ebba Grön i spissen.

Til sammenligning havner Känn Ingen Sorg För Mig Göteborg musikalsk og tidsmessig sett ett sted midt mellom disse to legendariske gruppene. Hellströms tekster ligger nærmere ting som Per Gässle i sin tid skrev for Gyllene Tider, enn hva som var tilfellet for new wave/punk-tekstene til Joachim Thåström og hans Ebba Grön. Med låttitler som En Vän Med Bil, Nu Kan Du Få Mig Så Lätt og Vi Två, 17 År, er det ikke vanskelig å trekke linjer til Gässles tenåringspop fra den tiden syttitallet var i ferd med å bli til åttitall.

Känn Ingen Sorg För Mig Göteborg er likevel et album som har blitt vel mye hypa i det siste. Til tross for et definitivt sjarmerende låtmateriale, og med tekster som lett setter seg og som mange allerede går rundt og nynner til også her til lands, er plata på ingen måte en klassiker, slik enkelte musikkanmeldere har hevdet. Til det blir Håkan Hellström og hans popmusikk for lite nyskapende, selv om det nesten er er en mannsalder siden sist vi hørte noe i samme gaten.

Men for alle som liker god svenskspråklig popmusikk er Känn Ingen Sorg För Mig Göteborg så absolutt å anbefale. For de som krever litt mer, er fremdeles Bob Hund og Thåströms siste soloalbum, Det Är Ni Som E Dom Konstiga Det Är Jag Som E Normal fra 1999, å foretrekke…

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.