Perdition City – Music To An Interior Film – Slå av lyset og drøm deg bort

Perdition City – Music To An Interior Film – Slå av lyset og drøm deg bort

Etter Themes From William Blake’s The Marriage Of Heaven And Hell (1998) begynte man å ane hvor dette bandet tok veien, og på EPen med det passende navnet Metamorphosis var forandringen total.

Ulver har gjort det klart at de ikke lenger vil assosieres med sjangeren de en gang tilhørte. Og det er helt i orden, for dette er faktisk en «kongeplate».

Jeg har faktisk aldri hørt noe lignende før. Det som ihvertfall er sikkert er at gutta har lagt gitaren på hyllen én gang for alle. Elektronisk lettjazz med innslag av saksofon og mystiske, mørke lyder skaper en skummel stemning. Nærmest litt David Lynch-aktig.

Det er lite vokal med her, derfor blir noen partier i lengste laget. Litt dumt i grunnen, for det er de vokalbaserte låtene som fungerer best. Nowhere / Catastrophy, er et godt eksempel på det. Rett og slett en lekker låt!

Den beste måten å nyte denne platen på, er å slå av lyset, lene seg tilbake i en god stol, ta på seg øretelefoner og bare drømme seg bort. De som fortsatt forventer å høre hardere toner fra disse kanter må nok bare innse at den tid er forbi og heller prøve å gi nye Ulver en ny sjanse.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.