Programmed To Love – Programmert lidenskap

Britiske Bent slapp egentlig dette albumet i fjor, men av forståelige årsaker relanseres det nå av EMI. For de som til tider savner elektronisk musikk med substans og innhold bør absolutt sette av tid til denne duoen. Helst mye tid. Dette er nemlig et album, satt møysommelig sammen til en helhetlig lytteopplevelse med stigende spenningskurve.

Udiskutable høydepunkter finnes det selvfølgelig underveis på denne stjerneturen. A Ribbon For My Hair, I Love My Man, Cylons In Love, singlen Swollen og Always In My Heart. Låter som forsåvidt representerer spennvidden på dette albumet. Fra det melodiøse og sensuelle til reiser inn i det atmosfæriske synthlandskapet. Høres det kjedelig ut? Vel, det er det ikke. Bent unngår å rote seg inn i endeløse variasjoner av gamle temaer. Dessuten tenker denne duoen melodier. Resultatet er rett og slett vakkert.

Alle skal med ett lage chill out, men langt i fra alle får det til. Vi er ikke alle skapt til å ligge i en sofa. Programmed To Love er muligens ikke trendsettende, men verden blir alltid et litt bedre sted når det kommer slike plater. Og det holder for meg.

Bjørnar Hjellen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.