The Boy With The Boomerang – Gutten ingen kunne målbinde

The Boy With The Boomerang – Gutten ingen kunne målbinde

Det er en bevegelse som rammer midt i hjertet på de av oss som elsker musikk, og selv om Askil Holm er et ukjent navn for de fleste, har han hatt noenlunde hell med de gruppene han har vært med i tidligere (blant annet Attack og Deadweight). Han har ellers både vært innom spillelistene til NRK og stått på talentscenen til festivalen Norwegian Wood. Etter flere år som medlem i diverse band, våger han seg for første gang ut med en soloutgivelse. Det er ikke til å skjule at gutten har et ganske så formidabelt talent.

Med seg som band denne gangen har Holm hentet inn folk fra flotte unge orkestre som Tugboat, Cadillac og James Band. Dermed legger han også lista høyt for landets mange kritikere, noe han forøvrig hopper ganske så lett over…

The Boy With The Boomerang er en fin, sommerkledt poputgivelse med trøkk som burde passe finfint til både hytteturer til fjorden og hybelnetter med åpne vinduer og rødvin. Arrangementene er ledige med et lekent, til tider nødvendig rocka, band og flotte strykere. Det hele låter veldig bra! Med arrangementer som ikke hadde vært ute av plass på et album fra Elliott Smith eller Jeff Buckley og med et band som legger seg tett opp til det lydbildet den tidligere nevnte trioen har lagt seg opp mot med sine siste utgivelser, har Askil nok å leke seg med. Og leker gjør han! Anymore er et for eksempel et vidunderlig refreng som er pakket inn i deilig indie, mens tittelsporet er en halvskitten rocker med et refreng som ikke mange band hadde takket nei til.

Men, han skyter dessverre likevel ikke fullstendig blink for det hos denne anmelderen. Dels fordi noen av låtene har et litt uferdig preg over seg og dels fordi jeg kanskje er litt sær; Jeg vil heller vente med å gi toppkarakterer til langspilleren som, i følge presseskrivet, han har planer om å utgi i løpet av høsten 2001. Og hvis han følger opp The Boy With The Boomerang med en like bra, eller kanskje bedre skive til høsten, vanker det nok flere toppkarakterer. Det skal uansett bli spennende å følge denne ‘mirakelgutten’ videre.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.