Another Excuse EP – Rolig hyperrock

Another Excuse EP – Rolig hyperrock

Tittelsporet som åpner The Colonys nye EP, Another Excuse EP, er en låt som best kan beskrives som hyperaktig pop; kjapp og flørtende merkelig, og som lar lytteren lure på hva det egentlig går i. Like Something I Don’t Know halverer tempoet og krysser neddempet rock med en progressiv rytme og varm bass, mens vokalist Tore Meberg crooner lett og arrogant oppå lydsengen. Spennende og flott utført og noe av de bedre enkeltlåtene jeg har hørt på en stund. You’ll Grow Cold tar opp den melankolske tråden og balanserer varsomt og sirlig på den noe tilbakeholdne melodien, hvor en snikende gitar flyter flott i bakgrunnen. Den noe mer opprocka This Is June er mer dynamisk oppbygd, mens Another Remix er, som tittelen antyder, en remiks av EP-ens hovedlåt. Denne står i stil med de andre låtene, da tempoet er holdt på den kulere siden av skalaen. Men det må sies at originalen hadde mer å gi, takket være sin morsomme stil.

Når lysten til å trykke på repeatknappen flere ganger etter hverandre ikke melder seg umiddelbart, så kan det ha en sammenheng med at det ennå er en del å hente rent låtskrivermessig. Men den samme knappen ble likevel utsatt for et par gangers trykk fra denne anmelder, hvordan det enn tolkes.

The Colony (som under sitt forrige navn gav ut albumet Slender Season i ’99) har et fengslende og fyldig lydbilde, som hvis de beste av låtene på Another Excuse EP er representative for Stavangerbandets potensiale, vil bli morsomt å følge videre. Sånn sett hadde det vært artig å få høre flere smakebiter på hva disse tilsynelatende eksentriske menneskene har å by på. Så får anmelderen inntil videre fortsette å lure på om ryktene om bandets sære liveopptreden er sanne…

Frode Fossvold-Jørum

Skrev min første anmeldelse for Panorama i 1999 og har siden holdt det gående. Svak for den gode melodi og fengende gitarriff. I spekteret mellom metal og gitarpop er der jeg trives best, men hører gjerne på både jazz og hiphop. Singer-songwriters kjeder meg stort sett. Bachelor i kulturarbeid og stort sett jobbet innenfor kultur. Jobber til daglig som kommunikasjonsrådgiver ved NTNU. Har også podkasten "Musikkelskerne" som startet sommeren 2021. Fotograferer også en del og har et bra arkiv med konsertfoto. Hevder ikke å vite bedre enn deg. Følg meg på Spotify: http://open.spotify.com/user/rawky Last.fm: http://www.last.fm/user/rawky/

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.