Journey To Anywhere – Ugly Duckling is gonna take you back…

Journey To Anywhere – Ugly Duckling is gonna take you back…

Det som kjennetegner Ugly Duckling er samplinga av gode gamle funk- og jazzlåter. Young Einstein har gjort et nærmest perfekt arbeid med lydbildet, som er sterkt influert av groovy og funky old school-rytmer. At Andy C og Dizzy Dustin ikke har de mest kompliserte rim, legger de ikke skjul på. Istedenfor kjører de på i et herlig tempo med glade humoristiske refleksjoner over enkle hverdagslige ting. Kombinasjonen av den glade «I-dont-care»-holdningen og de funky rytmene fungerer sinnsykt bra. Låter som A Little Samba, Pick Up Lines, I Did It Like This, Rock On Top, ja hele albumet er en fryd for øret. Når de har refreng som «honey was offended by the pickup line», drar man fort på smilebåndet. Hele albumet er så gjennomført bra, at det fortjener fem sterke stjerner. De fortjener stor anerkjennelse for å ha produsert et album som er nær en klassiker, noe flere av dagens rap-artister har problemer med å levere. Den gamle sampletradisjonen av jazz og funk står sterkt over resten av dagens overflatiske og dvaske produksjon á la Swiss Beats. All ære til Young Einstein, Dizzy Dustin og Andy C.

A Journey To Anywhere er et album som kommer til å få mange gjennomspillinger hos undertegnede i løpet av sommeren. Det er et album som jeg garantert kommer til å komme tilbake til. For de som har platespillere hjemme, bør få med seg den nye singelen fra Ugly Duckling, Eye On The Gold Chain, som slippes i løpet av denne måneden. Den inneholder nemlig en remiks, produsert av Cut Chemist fra Jurassic 5…!

Ivar Heggheim

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.