Simple Things – Air-kopister med bismak

Simple Things – Air-kopister med bismak

Zero 7 er en duo bestående av de to 29 år gamle Londonguttene Henry Binns og Sam Hardaker. En av bestekompisene deres heter Nigel Godrich, som blant annet var produsenten på Radihead-klassikeren OK Computer. Det har blant annet ført til at duoen ble kjent med Thom Yorke & co., som senere gav dem i oppdrag å remikseClimbing Up The Walls fra samme album. I tillegg har de gjort remiksjobber for navn som Lambchop og Terry Callier. Zero 7 har med andre ord allerede i lengre tid befunnet seg i et godt musikalsk selskap.

Men så spørs det: Holder dette helt til mål? Tja…, Simple Things har forsåvidt blitt et lekkert innpakket og dermed fint album innenfor sitt format. Men referansene, særlig til Air, er så påfallende store gjennom mesteparten av materialet, at det svekker det totale inntrykket av plata såvel som duoen som individuelle og selvstendige musikere. Det låter til tider så likt at det nesten er forunderlig at ikke franskmennene har anmeldt Zero 7 for å plagiere dem. Selv om Binns og Hardaker selv hevder at de har hentet sin inspirasjon fra 60-tallets jazz, til hip hop- og housescenen på 80-tallet, og samtidig refererer til navn som Quincy Jones, Ray Charles og George Martin, er det noe forunderlig at de dukker opp med dette materialet akkurat nå. Det er derfor svært vanskelig å definere dette som et enestående produkt. Til tross for at låtmaterialet tidvis avslører at gutta har god teft for hva de egentlig holder på med, mangler det originalitet.

I påvente av det nært forestående oppfølgeralbumet til Moon Safari, vil nok mange likevel kunne glede seg over Simple Things atmosfæriske og deilige stemninger. Men når originalene er tilbake, er jeg redd for at Zero 7 lett vil havne i skyggen av dem…

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.