True Love And High Adventure – Britisk twang

True Love And High Adventure – Britisk twang

Relansert av et stort plateselskap finner Grand Drive veien tilbake i sentrum av begivenhetene med en plate som definitivt ble ufortjent glemt av både kritikere og folket i gata. True Love And High Adventure er en skive som nok vil kunne tilfredsstille flere platekjøpere land og strand rundt. Med sin britiske rock med klare inspirasjoner fra det amerikanske heartland – Gram Parsons, Uncle Tupelo og Neil Young – faller Grand Drive inn i en gruppe band som stadig fanger flere og flere tilhengere over hele Europa.

Som flere av sine britiske samtidige (Teenage Fanclub, Cosmic Rough Riders, med flere) virker det på meg som om man prøver å fusjonere den britiske rocken med den amerikanske countrymusikken. Denne trenden har vi også sett på den andre siden av Atlanteren, men da med et litt annet resultat (Old 97’s, Wilco og The Jayhawks).

Wheels åpner ballet med en tvers gjennom nydelig orgelintro før resten av bandet toner inn med munnspill, en slentrende rytme og late gitarer. Men, det som får det til å tippe over i ren sommerglede er den harmonien som kommer frem fra vokalen. Ren pop. Denne gode feelingen fortsetter videre utover på de neste sporene. Med varme orgeltoner og sjelfylte blåserarrangementer, sper bandet på med sinnrike detaljer på sin britiske countryrock.

Dessverre kan plata, som med flere av utgivelsene til deres samtidige, bli noe polerte og vel likegyldige. Sporene flyter av gårde uten den helt store nerven til syne – som feriedager med fint vær. Men, det er kanskje det som er meningen med True Love And High Adventure – dette er kanskje musikk for de glade dager på sommeren?

Det hele er pent og rent og Grand Drive kommer fint ut av det. Jeg synes de går Teenage Fanclub en høy gang, da de særlig fortjener et pluss for de gangene de våger seg inn i ‘amerikansk’ farvann og krydrer dette med de deilige orgeltonene de fortjener å bli husket for. Nydelig.

True Love And High Adventure er et fint tillegg i platesamlingen hos deg som allerede har kjennskap til navn som Beulah og The Apples In Stereo. En plate som du vil dra frem de gangene du vil slappe av med litt britisk kos.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.