In A Lampscape EP – Kunstferdig trønderrock

In A Lampscape EP – Kunstferdig trønderrock

Karishnicon faller med denne utgivelsen inn i en klar bag fra syttitallet. Både stemme og instrumentering synes å være inspirert av den mer sindige delen av amerikansk rock. Men det er også andre kilder til stede. Blant annet farer en saksofonsolo ut av rockbildet på EP-ens første spor New Fire og hinter mot jazzens bebop-uttrykk.

Det er ellers mye bra å spore i In A Lampscape EP, som er bandets første utgivelse. Karishnicon har erfaring fra det populære veitabandet Confuzed, og det er ikke vanskelig å høre at musikerne fungerer tett og fint sammen. I Christer Hammar har de i tillegg en vokalist som faller et sted mellom Eddie Vedder og Ian Ball (Gomez). Og flere av låtene har trekk som kan bære verdifulle frukter.

Men gruppen har også en del igjen før de er fremme ved målstreken. In A Lampscape EP har et lydbilde som er hørt en rekke ganger tidligere. Til tider gjør de litt for lite ut av de artige trådene de spiller mot sine kilder utenfor den streite alternative rocken. Dette være seg den atmosfæriske jazzen eller støylekene til Sonic Youth. Idet Little Boy, Little Girl faller i hop velter de seg i gitarvegger og bråkete feedback. Dette, samt saksen til Reisch, er elementer bidrar til å gjøre Karishnicon mer interessant enn flere andre småband som har dukket opp i det siste.

Karishnicons estetiske ideer er nær sagt geniale, og det er forfriskende å se et band med et så klart konsept over hva som er riktig å gjøre. De våger å gjøre noe eget, og lykkes her bedre enn på den musikalske siden. Omslaget er enkelt og minner undertegnede om strekstilen til Rudy Trouvé (dEUS, Gore Slut). Fint.

Med noe mer jobbing med de mer særegne delene av lydbildet, kan det godt gå veien for Karishnicon. De har et interessant utgangspunkt og bør også være teknisk kompetente til å ha orden på materialet. Denne gangen blir det med en standard karakter, da en del fremdeles mangler i lydveggene. Dette kan synes strengt, men den fjerde stjernen ligger da heller ikke langt unna rekkevidden til bandet. Vi får se hva de leverer ved neste veikryss.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.