John Wayne EP – Enda en norsk rekrutt

John Wayne EP – Enda en norsk rekrutt

Thomas Dybdahl melder seg på dette opptoget med sin lavmælte og noe moderniserte musikk. Mange kritikere nevner storheter som Beck og Neil Young når de skal sammenligne hans musikk med mer kjente referanser. Og det er jo slett ikke det verste utgangspunktet for en singer / songwriter fra Rogaland.

Med en stemme med en varm, fin klang leder Dybdahl lytteren inn i et noe skjevt bilde av den amerikanske folkemusikken. Tittelkuttet John Wayne er et litt rullende spor som han fint klarer å variere på en slik måte at et interessant sound åpenbarer seg. Rå instrumentering samt en original vinkling på arrangementet er avgjørende for at dette fungerer. Det låter aldri kjedelig, men frister bare til gjentatte lyttinger.

Den doble B-siden er like frisk i steget som A-siden. Det lover godt for denne unge herremannens første langspiller. Han virker dessuten overraskende sikker i låtskrivingen og bør ikke stå tilbake for særlig mange her til lands. Den lekre introen på Frank, med et slentrende orgel før han selv kaster seg på med et grovt stemmebånd, virker riktig såvel som friskt.

Dybdahls erfaring med låtskriving og musikkmiljøet, særlig gjennom bandet Quadraphonics (men også medvirkning på både hjemlige og internasjonale prosjekter), har bidratt til at han nå står frem som en stilren bidragsyter til norsk musikk. Han planlegger visstnok både en digital utgivelse av John Wayne EP samt en instrumentalplate i løpet av den nærmeste tiden. Dette bør være nok bevis på at man her sitter med en ytterst interessant låtskriver det skal bli spennende å følge fremover.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.