Paper Scissors Stone – Bevegende popmusikk

Paper Scissors Stone – Bevegende popmusikk

Tidligere i år ble det kjent at vokalist Cerys Matthews hadde hatt et nervøst sammenbrudd, og at gruppa av den grunn så seg nødt til å avlyse den planlagte turneen i høst. Men albumet kommer heldigvis ut som planlagt, og det skal vi være glade for.

Catatonia er band som makter å gi ut gjennomført kommersiell og lettfattelig musikk som samtidig har masser av substans. Tekstene er gode og til dels kvasse, og arrangementene spennende. Bandet har sånn sett mye felles med The Beautiful South. Riktignok uten å være så gjennomført kyniske.

Allerede ved første gjennomlytting sitter de fleste sangene. Men etter gjentatte runder i spilleren vokser de seg gradvis sterkere. Det er som kjent et tegn på kvalitetsmusikk. Cerys sterke vokal, og arrangementer med innslag av blåsere bidrar til å gjøre dette albumet fra det walisiske bandet til et høydepunkt.

Catatonia betyr egentlig ubevegelig. Men etter å ha hørt dette albumet føler jeg meg alt annet enn katatonisk. Paper Scissors Stone er melodisterk, velprodusert og fengende, og anbefales for alle med hjerte for god popmusikk.

Høydepunkter: The Mother Of Misogeny, Imaginary Friend, Immediate Circles.

Harald Christian Langaas

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.