Kaos- The Anti Acoustic Warfare – Gjennomført d’n’b-rap

Kaos- The Anti Acoustic Warfare – Gjennomført d’n’b-rap

Albumet gjestes av flere amerikanske storheter. Deriblant LL Cool J, M.O.P., Redman, Capone N’Noreaga, Guru (Gang Starr) og De La Soul. For de som investerte i LL Cool Js siste album, The G.O.A.T., husker muligens tittellåten G.O.A.T.. Denne var produsert av nettopp Adam F, hvis talent raskt ble oppdaget av en rekke andre artister som sørget for at F ble en etterspurt produsent.

Som tittelen tilsier, er det få liveinstrumenter å spore på dette albumet. Adam F bruker relativt store mengder synth og andre digitale innretninger. Åpningssporet Smash Sumthin er en knallåt som også finnes på Redmans nye album, Malpractice. Adam F har brukt en sinnsykt fet bassgang på denne låta. Neste låt, Stand Clear med M.O.P. er albumets sinteste låt. Instrumentalen passer Billy Flames og Danze perfekt, med pompøse blåsere og enkle pianoriff. ette er også den klart beste låta på Kaos. Både Capone N’Noreaga, Pharaohe Monch og Guru gjør ellers en ålreit opptreden. De La Soul-sporet skiller seg derimot kraftig fra resten av materialet. Men på den annen side er dette typisk De La Soul og samtidig en riktig så bra instrumental.

Adam F har utvilsomt skapt en særeget sound. Tidvis svinger det også som bare det! Hans bakgrunn som d’n’b-musiker kommer også til overflater her og der, blant annet i måten trommene er programmert på.

Flere går så langt at de kaller ham den nye Dr. Dre. Men det skal mye til å stille opp mot doktorens diskografi. Kaos – The Anti Acoustic Warfare er et gjennomført godt album. Men kvaliteten opprettholdes dessverre ikke helt til mål. Men låter som Stand Clear og Smash Sumthin viser likevel hva Adam F er god for når han er på sitt beste.

Ivar Heggheim

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.