Leaving Songs – Potensiell klassiker

Leaving Songs – Potensiell klassiker

Leaving Songs byr på tolv låter som stort sett er spilt inn live i studio og derfor med minimalt lydpålegg. Fire spor er sågar spilt inn på en firespors lydopptaker med hjelp av Jari Haapalainen (gitarer) og en kasse øl. Det hele låter spontant og varmt, avslappet og veldig amerikansk. Det musikalske landskapet er preget av akustisk basert folkrock, ikke ulikt Ryan Adams, men i musikken eksisterer det på samme tid hint av Townes Van Zandt.

De melankolske tonene, som ikke er uten en viss popsensibilitet, blir fremført av en broket forsamling musikere som trakterer instrumenter som trekkspill, banjo og vindskjevt piano. Musikerne kler musikken på utmerket måte og det hele fremføres med en glød og omtanke for Kristofer Åströms sanger at det gir frysninger på ryggen og tårer i øyekroken på en kritiker som ellers beskriver seg selv som en sindig og rolig herremann.

Kristofer Åström er uten tvil en dyktig låtskriver med rett-frem-tekster om et kjærlighetsforhold som ikke lenger er. Han har en stemmeprakt som er skreddersydd for slike triste øyeblikk og som utvilsomt er med på å heve dette albumet til den klassikeren den engang vil bli stemplet som. Hans versjon av Jerry Jeffs Walkers Mr. Bojangles (opprinnelig en hit for Nitty Gritty Dirt Band i 1970) er pinadø den beste versjonen jeg har hørt! Og ikke et ondt ord om de elleve andre sangene heller. Snakk om positiv opplevelse…!

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.