Nite And Fog – Solid singel

Nite And Fog – Solid singel

Det innflytelsesrike britiske magasinet Uncut mente denne låta kunne vært en nummer-én hit i et parallelt univers. Hvordan man skal tolke det er jeg litt usikker på, men det er i alle fall en flott sang, riktignok uten de umiddelbart fengende kvalitetene til Goddess On A Hiway, fra forgjengeren Deserter’s Songs, var i besittelse av.

En av mine teser er at det er på B-sidene at et bands kvaliteter virkelig kommer fram. Dersom et band eller en artist har virkelig gode låter å avse er det et klart kvalitetstegn. Og Mercury Rev leverer varene så det holder. Serpentine er en rytmebasert rocker, innspilt i 1996. Den har virkelig «The Boom» som de sier selv på coveret, og viser bandet fra en tyngre side enn de siste albumene gjør. Cool Waves er en låt som ikke kom med på årets All Is Dream, men likevel uten å bære noe som helst preg av å være annenrangs materiale. Til slutt får vi en demoversjon av Nite And Fog, i et arrangement som bringer tankene til lydbildet fra Deserter’s Songs.

Dette er altså en gjennomført kvalitetsutgivelse, med fire sterke spor fra et av de beste bandene som finnes der ute for tiden. Et pliktkjøp for fansen, men den blir neppe nummer én i dette universet. Dessverre…

Harald Christian Langaas

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.