About Time – Jevnt fra Tromsø

About Time – Jevnt fra Tromsø

About Time har gitt plass til ti egenkomponerte låter som best kan beskrives som røff poprock (med trykk på rock). Produktet har blitt et jevnt og noenlunde godt album som er like langt i fra å være dårlig som det er å være glimrende. Her veksles det mellom rolige og mer hardtslående partier, gjerne i en og samme låt. Diversion Blue kan til tider minne om Motorpsycho, mens nå og da sørger Tromsøbandet for at tankene heller til amerikanske Morphine. Mye av dette skyldes nok bruken av saksofon, et instrument som blir benyttet altfor lite innen moderne rock.

Best er bandet når de får roet seg ned et par hakk, slik som de gjør i Bounced Again og i Luna. På de mer hardtslående låtene synes det som Diversion Blue prøver å begrave de gode melodiene i gitarstøy, noe som utvilsomt kan ha vært meningen? Vokalist Sverre Andre Stenersen, som også trakterer gitaren, har en brukbar stemme, men som til tider kan låte litt uinspirerende og flat. En del av materialet har i tillegg litt vanskelig for å ta av. Til tider kan Diversion Blue låte smått majestetisk og pompøst, men uten at det nædvendigvis kler låtmaterialet like godt.

Men singelvalget Turn It Back (med banjopålegg av Håkon Gebhardt fra Motorpsycho) skal de ihvertfall ha ros for. Dette er ikke langt fra et klart singelvalg, for det er vanskelig se for seg denne på VG- listen. Til det blir det for stillestående (i positivt forstand) mens den ellers også mangler et refreng som kan fenge de store massene. Til tross for dette er det likevel her snakk om et av platens klareste høydepunkter.

About Timeer verken blitt et dårlig eller spesielt bra album, men en plate jeg mistenker kan heve seg etter flere gjennomlyttinger.

PS! Albumet har også en morsom detalj. Katalognummeret er RBKTIL 14. Kan dette ha noe med fotball å gjøre ?

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.