South – Betagende og vakkert

South – Betagende og vakkert

Musikalsk beveger Heather Nova seg i det samme musikalske landskap som hun har gjort på alle sine utgivelser. I en nedtonet poptradisjon der hun bare unntaksvis nærmer seg rockens energi. Likevel er nok arrangementene litt for fyldige til at hun surfe på den noe oppskrytte akustiske-bølgen som herjer for tiden. På denne platen eksperimenterer hun også noe med enkelte jazzpregede arrangementer slik som i den vellykkede Gloomy Sunday.

Deler av South består egentlig av demoinnspillinger, men produksjonen er likevel relativt strømlinjeformet. Det er da også et av ankepunktene mot denne platen og Heather Nova generelt; det kan bli litt for glatt og snilt innimellom. Men tross alt er sangene sterke, og ikke engang medvirkning fra cred-dödaren Bryan Adams på Like Lovers Do er nok til å få denne anmelder til å rynke nevneverdig på pannen.

Materialet er jevnt, og platen mangler nok en opplagt singel slik som Walk This World var det på Oyster. Men det er likevel nok av høydepunkter, slik som Talk To Me, Heaven Sent og Just Been Born. Skuffelsen er kanskje det bebudede samarbeidet med Bernard Butler som har kokt ned til medvirkning på den helt ordinære I’m No Angel. South er likevel et godt gjennomført album og et sikkert kjøp for den som ønsker seg en kvinnelig singer / songwriter av høy kvalitet.

Harald Christian Langaas

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.