Razorblade Romance – Uimotståelig og pompøs finsk gothrock

Razorblade Romance – Uimotståelig og pompøs finsk gothrock

Med den energiske vokalisten og låtskriveren Valo i spissen, har Him plassert seg som et av Nordens mest markante band innen noe som kan beskrives som pompøs gothrock, krydret med et snev av glamrockens uimotståelige tilgjengelighet. Låtene oser av potent sing-a-long faktor som er en av grunnene til at stadig flere oppdager dette «glitrende» bandet. Finnene flørter med temaer som død, gjerne med liksom-djevelske undertoner i tekstene sine, og det hele gjennomføres uten at de er i nærheten av å virke depressive eller dystre.

Rent musikalsk framstår Him nærmest som det motsatte. Selv med sangtitler som Join Me In Death, Your Sweet 666, Poison Girl, Bury Me Deep Inside Your Heart og Death Is In Love With Us på repertoraret, preges produksjonen av et lystig og stilsikkert lydbilde. Men så er det også John Fryer (Nine Inch Nails, Depeche Mode, White Zombie) som har produsert Razorblade Romance. I tillegg serveres her en heftig og rå versjon av Chris Isaak-klassikeren Wicked Game som står i stor kontrast til originalen fra 1990.

Det er lett å skjønne hvorfor Him har blitt et ettertraktet liveband og hvorfor de har blitt popidoler for en hel ny generasjon unge finner. Med sin «omvendte» goth-rock, seiler Him inn som et relativt pompøst og livlig band, hvor alle rock’n’roll-klisjeer er godt ivaretatt – hele veien fra A til Å. Og det er lett å falle for Hims pompøse og svulstige glamrock anno 2000. Først og fremst fordi gruppen er i besittelse av et knippe direkte uimotståelige låter, men også fordi bandet uttrykker seg svært tydelig når de gjennom sin lekne powerpop/rock sjarmerer lytteren i kne.

Him lykkes i sitt andre forsøk særdeles godt med sin selvmotsigende variant av pompøs- og melodiøs gothrock hvor Sisters Of Mercy krasjlander midt i fleisen på Billy Idol etter at de underveis har snittet borti luggen på Trent Reznor og Robert Smith. Razorblade Romance er herved utropt til vorspielplate nummer én for denne sesongen, for Him kommer til å bli store. Mark my words!

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.