Days Of Speed – God akustisk oppsummering

Days Of Speed – God akustisk oppsummering

Når man får servert Paul Wellers låter i nedstrippa og nakne versjoner som her, viser han seg som en artist i god gammel singer/songwriter-tradisjon. Flere av sporene, spesielt de som er hentet fra hans to tidligere band, fremstår nærmest som nytt og friskt materiale i denne tapningen. Og det er interessant å registrere hvordan de forskjellige enkeltlåtene utfyller hverandre på dette albumet; nærmest som om de i utgangspunktet var konstruert for dette prosjektet alene. At dette egentlig er sanger som er hentet fra bortimot to og et halvt tiår, synes som en bagatell i den totale sammenhengen. At Paul Weller alltid har hatt en betydelig rolle som komponist og tekstforfatter i sitt hjemland Storbritannia, virker tydeligere enn noen gang før.

På Days Of Speed oppsummeres Wellers mange indre kvaliteter på ypperlig vis. Her får vi The Jam-klassikere som English Rose, That’s Entertainment og Town Called Malice i skjønn forening med høydepunkter som Brand New Start og You Do Something For Me fra hans solokarriere, en epoke som gjennom de siste ti-tolv årene for alvor har plassert ham som et ikon på det britiske popkartet. Selv åttitallsperioden, hvor han først og fremst konsentrerte seg om mindre interessante The Style Council, avslører at Weller ikke bare rotet bort talentet sitt i pastellfargenes tiår. Noe som her bevises gjennom perler som Down In The Seine og Headstart For Happiness.

Sett under ett fungerer Days Of Speed som et relativt godt dokument over Wellers fyldige og etterhvert ganske så lange platekarriere. Selv om opptakene er samlet fra forskjellige steder under årets Europaturne, fortoner også resultatet på denne utgivelsen seg som et helhetlig og gjennomtenkt konsept. Anbefales naturligvis kanskje mest for fans, men også for de som ennå ikke har satt seg inn i Paul Wellers musikalske fortid, er dette et glimrende sted å begynne utforskningen av denne levende legenden innenfor britisk musikkliv.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.