Gourmet Garbage – Bortimot prefekt Opaque

Gourmet Garbage – Bortimot prefekt Opaque

Dette er et prosjekt beatmaestro Tommy Tee og Opaque har jobbet med i mer enn to år. Han har tidligere gjestet artister som Helen Eriksen, Clemens og Ken, foruten nevnte Warlocks, Diaz og N-Light-N. Hans særskilte avslappede og til tider skakkete flyt og særegne stemme, skiller ham fra normen både blant norske og utenlandske artister. Han vakte derfor stor oppsikt når han opptrådte på Helen Eriksens Lovevirgin som på tidligere Warlocks- og N-Light-N-låter.

Opaque og Tommy gjorde et smart sjakktrekk da de slapp første singelen Finally Here på 12″ for et par måneder tilbake. Singelen vakte nemlig stor interesse blant annet hos The Source, som roste singelen og Opaque opp i skyene. Ikke at The Sources uttalelser veier så veldig tungt lengre, men at en norsk artist vekker oppsikt hos Amerikas største hip hop-magasin er ganske unikt. Tommy har virkelig tilpasset sitt lydbilde i forhold til Opaque uttrykksform. Her overgår han virkelig seg selv og leverer noen av de beste instrumentalene siden låta Aerosoul og albumet Bonds, Beats & Beliefs. Han har blandet G-funk med sine egne elementer, og skapt et særegent mørkt men blodfunky lydbilde. Opaque er tydelig inspirert av denne sinnsyke produksjonen, for også han låter bedre enn noensinne. I tillegg til Tees produksjon, tilfører The Loudmouth Choir det lille ekstra med obskur koring og andre lydeffekter. Blant de virkelig store høydepunktene låtmessig finner vi Finally Here, Elastic, Scandinavian Funk og en skikkelig fet Skit, Skit (Not Today). Et annet bra moment med dette albumet er at gjesteartistene er holdt til et minimum, som er redusert til kun å innlemme Opaques tidligere partner Kenny. Dette gjør at Opaque får utfolde seg fritt på låtene.

Dynamikken og samspillet mellom Tees lydbilde og Opaques spesielle stil gjør Gourmet Garbage til et nærmest perfekt album. Det eneste som trekker ned, er faktisk gjesteopptredenen til Kenny, som ikke er på høyde med Opaques egen innsats. Det oser kvalitet av Gourmet Garbage, ikke gå glipp av dette flotte hip hop-albumet!

Ivar Heggheim

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.