Rally Of Love – Suveren Pistepirkko-pop med elektronisk tilsnitt

Rally Of Love – Suveren Pistepirkko-pop med elektronisk tilsnitt

22 Pistepirkko har denne gang nyansert lydbildet sitt og blant annet fått drahjelp fra kredible housenavn som den franske DJ og produsenten Alex Gopher og landsmannen Jori Hulkkonen. Og det er tydelig at de «rette» menneskene har deltatt på den tekniske siden.

Albumet er forøvrig spilt inn i Malmø, hvor bandet har vært i studio sammen med den svenske produsenten Per Sunding (The Wannadies, bob hund) og mikser Tore Johanson (The Cardigans, Bertine Zetlitz) som begge har bidratt til at albumet låter nesten uforskammet forfriskende og lekent. Rally Of Love indikerer på samme tid at 22 Pistepirkko er et band som har evnen til å fornye seg.

Akkurat det har de forsåvidt bevist ved flere tidligere anledninger, men denne gangen overgår de nesten seg selv hva kreativ utvikling angår. Etter så lang fartstid som denne gjengen har (de har holdt på i mer enn tyve år), er det imponerende å låte så friskt og interessant som finnene faktisk gjør på dette albumet.

Tidligere har finnene markert seg med utradisjonell og nyskapende blues, mens denne gang virker det mer naturlig å plassere dem i samme divisjon som Depeche Mode og New Order.

Låtene på Rally Of Love er et kapittel for seg selv. Selv en betraktelig mindre påkostet produksjon hadde ikke kunnet skjule melodienes bunnsolide utgangspunkt.

Her finnes flere klassiske popkomposisjoner som alle er i verdensklasse, deriblant åpningssporet Quicksand og den glitrende førstesingelen This Time. Til og med balladene, som Bloodstopper og I’m A Moon Around You som kommer omtrent halvveis ut i plata, fører til at det endelige resultatet føles variert nok til at interessen opprettholdes.

Låtene preges, nesten uten unntak, av catchy fengende refrenger mens den mer eller mindre perfekte produksjonen (uten at noe låter overprodusert) gjør sitt til at Rally Of Love har blitt et solid album med mange snertne detaljer som hever totalinntrykket.

Den alltid like fremhevede og særegne stemmen til vokalist P-K Keränen er i tillegg en ekstrabonus som gir bandet en identitet som skiller dem fra hopen.

Rally Of Love er en plate fra et band som viser at de eldes med stil. Når det innholdsmessige attpåtil er av ypperste klasse, kan man ikke annet enn bøye seg av ren ærbødighet.

Til tross for at trioen forlengst har anskaffet seg mange trofaste fans i en rekke land, har ikke 22 Pistepirkko hatt for vane å herje hit- og salgslistene, ihvertfall ikke utenfor hjemlandets grenser. Men med dette materialet kan de legge verden for sine føtter også på det området. Det er de vel forunt.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.