Remixed – Lekker chill out-joik

Remixed – Lekker chill out-joik

Med kanskje unntak av Björk, er det få andre enn Mari Boine sin musikk som egner seg for remiksformatet i en slik forstand at et helt album basert på remikser kan forsvares. På dette albumet har blant andre Chilluminati, Jah Wobble, Those Norwegians, Biosphere, Bill Laswell, Nils Petter Molvær og Jan Bang satt sitt preg på Boines låter. Jevnt over kommer remikserne i mål med et godt resultat som viser at låtene passer minst like godt til klubbformatet som i andre settinger og sammenhenger. Som sist når Mari Boine gav verden en smellvakker samisk tolkning av salmen Mitt Hjerte Alltid Vanker under kronprinsbrylluppet i august. På denne remiksplata handler det mer om å rekonstruere musikk som i utgangspunktet var laget for helt andre formål.

Men klassikere som Gula Gula, Cuovgi Liekkas og Maid Áiggot Muinna Eallin gjør seg også i rytmisk chill out-tapning. Til tiden avkles disse fabelaktige vakre sangene sitt opprinnelige preg og gjenoppstår som nyskapte perler til glede for klubbere og andre med sans for moteriktige musikalske vibber. Hele tiden basert rundt Maris nydelige vokal som utgangspunkt og naturlige ledetråd.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.