Sweet Romancer – Ut fra soverommet

Sweet Romancer – Ut fra soverommet

Det finnes mange som driver med musikk kun til hjemmebruk, og Kjetil Fredriksens musikk kunne nok også fort forblitt uutgitt hadde det ikke vært for den lille Oslolabelen Big Dipper Records som med denne utgivelsen gir ut sin tiende plate. For Sweet Romancer har blitt en fin plate, med en knippe låter som absolutt fortjener å bli hørt av flere enn Fredriksens nærmeste.

Lydbildet er forståelig nok ikke det største her, men musikken er hovedsakelig spilt inn med to-stemt sang, noe som er et svært vellykket grep i denne sammenhengen. Med det oppnår Kettle mer dybde i uttrykket sitt, og han skiller seg også ut fra mange andre artister i samme sjanger.

Å beskrive musikken på denne platen er ikke lett, for til tross for det akustiske lydbildet er det en ganske rocka følelse over mange av sangene. Til tross for at sangene er spilt inn over en sju års periode henger de godt sammen, og Sweet Romancer er helhetlig og solid utgivelse, selv om den ikke setter særlig dype spor etter seg. Men sangene vokser seg større ved flere gjennomlytninger, så om du spør meg om et par ukers tid har jeg kanskje endret mening.

Albumet er selvfølgelig tilgjengelig både på CD og vinyl.

Harald Christian Langaas

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.