Intimate Noise – Sinte debutanter

Intimate Noise – Sinte debutanter

Intimate Noise EP er et dokument som fråtser i særlig amerikanske referanser. Det glitrende texanske bandet At The Drive-In er kanskje den enkleste referansen til det sinte uttrykket Turdus Musicus prøver å finpusse. Noe som i hovedsak kanskje skyldes den sinte vokalen til Carl Christian Lein Størmer.

Alle låtene er skrevet av bandet selv, som ellers viser at de har talentet for dette i god behold. Låtene veksler mellom hardcore, ikke helt ulik det Quicksand klarte å mane frem på sitt beste, til det styggeste Helmet har klart å hyle mot sitt publikum. Men selv om Intimate Noise EP veksler på inspirasjonene, er det viktig å huske på flere ting. Gjennomsnittsalderen til bandmedlemmene er for eksempel 19 år, og de makter likevel å inkludere en del egne trekk i musikken som sannsynligvis vil bli mer synlig i fremtiden. Denne gangen inkluderer dette joiken til Lawra Somby, samt saksofonlinjene til Halvard Rundberg.

Ikke alle låtene på denne EPen klarer å opprette det samme preget av bandets eget uttrykk, men konklusjonen må likevel bli at Turdus Musicus for alvor gjennom denne utgivelsen har meldt seg på den norske hardrockscenen. Etter å ha vært en bobler i noen år, blant annet gjennom deltakelse i nasjonsfinalen av årets Zoom, spillejobb under by:Larm og blitt belønnet med glitrende kritikker i media, har de unge musikerne i det minste fått vist seg frem. Med Intimate Noise EP har norsk rocks tyngre divisjoner fått ett friskt tilskudd som nok vil kunne sette seg i respekt i årene fremover.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.