Metode – Norsk voksenpop

Metode – Norsk voksenpop

Skavank har foreløpig ikke internasjonale ambisjoner. Dette er voksenpop på norsk, og minner på mange måter om Dronning Mauds Land.

Gruppa har holdt det gående siden 1995, men vervet vokalist Liv Håker først fire år senere. Hennes stemme er da også blitt et bærende element i musikken. Ikke sånn å forstå at ikke kompetansen er tilstede også hos de andre medlemmene i gruppa, det er den helt klart, men det er Håker som fanger oppmerksomheten med sin krystallklare røst. Hun løfter denne EP-en over middelmådigheten den av og til truer med å falle ned i.

Det er stort sett bra saker som leveres på Metode. Særlig Hva Som Skjer er en melankolsk komposisjon hvor tekst, musikk og vokal finner hverandre i en sjelden symbiose, som gleder øreganger og musikkhjerter. Det er EP-ens soleklare topplåt.

I andre ende av spekteret befinner sistelåta Gå Rett Frem seg. Den kunne med fordel vært kuttet bort fra denne utgivelsen. Med fare for å tråkke på noen – misformede? – tær må jeg si det samme om navnet på gruppa – kast det på dynga!

Tilbake til det positive: I Miss Amerika har gruppa fått en potensiell slager på Norsktoppen, en humørfylt og bitende ironisk låt om missekåringer «i landets tjeneste». Låta er et skritt bort fra stilen som preger resten av EP-en, ikke et syvmilssteg, men lett småtripping utenfor allfarvei.

Man savner litt mer mot på enkelte låter. Av og til høres det hele – også vokalen – litt anspent ut, litt unødig tilgjort og ordentlig, istedenfor å være uredd og utfordrende.

Metode er en EP som godt tåler en tilværelse som bakgrunnsmusikk, men den er samtidig i nærheten av å kreve å virkelig bli lyttet til. Det må være målet for Skavank neste gang.

Stian Skaar

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.