Pink Evening (Sound Me Off…) – Om Wilco kom fra Sverige

Pink Evening (Sound Me Off…) – Om Wilco kom fra Sverige

Singelen Pink Evening (Sound Me Offf…) viser at dette bandet har noe å fare med, men så var det dette med at originalene gjerne er best.

For all del; særlig tittellåta er såpass tiltrekkende at vi gleder oss til debutplata. Denne bærer tittelen For All Happy Endings og er i butikkene 11. mars. En aktiv akustisk gitar, orgel, tamburin og – hei – klapping. Litt rockøs og flerstemt sang med et hint av melankoli i det flotte refrenget.

Rufsete, men radiovennlig. Og nok av detaljer til at man ikke blir lei ved første lytt. På andresporet Of Black’n’Blue All Over er de akustiske elementene tydeligere. Låta kunne ha gått rett inn på Wilcos doble Being There fra 1996. Og frontfigur David Fridlunds stemme er svært lik Jeff Tweedys psykedeliske røst.

David & The Citizens er kalt også Skandinavias Belle & Sebastian. Muligens er det noe i dét. Mark Kozelek er en annen treffende referanse. Og Will Oldham spøker mellom refrengene.

Siden bandet ble dannet i 1999, har de gitt ut to lett bejublede EP-er: David & The Citizens med fire låter og I’ve Been Floating Upstream bestående av fem spor. Energiske konserter, blant annet på Hultsfredfestivalen, har gitt dem mange fans i nabolandet. Låtskriver Fridlund er dessuten kjent for meningsfulle tekster, blant annet om sorgen etter hans mors død få år tilbake.

Slikt lover godt foran langspilleren som altså slippes i mars. La oss håpe de ikke legger seg for nært opp til forbildene.

Dag Yngve Dahle

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.