Voyage To India – Tidvis intelligent soul fra India

Voyage To India – Tidvis intelligent soul fra India

Etter debuten ble India.Arie introdusert som en særdeles spennende artist innenfor akustisk fersk soul / R’n’B. På Voyage To India er parallellen til artister som Sade, Lauren Hill, Erykah Badu og Macy Gray til tider slående.

Hun har selv vært med på å produsere skiva, og sluttarbeidet er feiende flott og mektig imponerende. Det oppstår en sensuell levende stemning fra første sekund, med intelligente rytmespor og kjælen gitarklimpring. Headed In the Right Direction er en formidabel velsmakende låt, som får frem det aller beste i India.Arie. Hun forfører med sin stemmeprakt, og gjør dette albumet levende og smakfullt.

Likevel finnes det svakheter. Ingen store, men noen bitte små. De seksten låtene blir sett under ett kanskje en smule for ensformige og unyanserte. Og det er langt mellom de skikkelige høydepunktene. Jeg sitter bare å venter på følelsen av at låtene skal fascinere og kapre hele meg, få hele min fulle oppmerksomhet. Men det klarer det ikke. Synd, fordi alt ligger til rette.

Voyage To India er langt fra noe som kan karakteriseres som en skral utgivelse, men skiva mangler de aller største klimaksene, slik som man finner på Acoustic Soul.

Skulle India.Arie være fullstendig fremmed for deg, befaler jeg å stifte bekjentskap med henne. Fordi potensialet er stort, og promenaden til India får du for drøye 150 kroner.

Øystein Sørhaug

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.