Enter – Shaken, not stirred

Enter – Shaken, not stirred

Gledelig nok så gjør de vel stort sett det. Dette er hverken banebrytende eller oppsiktsvekkende bra, men det er elegant og vellaget popmusikk Swan Lee presenterer her. Det er derfor slett ikke ufortjent at gruppen har hatt stor suksess med debutalbumet i hjemlandet. De spilte forøvrig på Roskilde i fjor, og er klare for både Quart og Roskilde denne sommeren.

Ting går altså Swan Lees vei. Og det er ikke så uforståelig, for Enter er en plate som det er lett å like. Her serveres gitarbasert pop som neppe skremmer noen. Vokalist Pernille Rosendahl har en relativt spinkel men sjarmerende stemme, som til tider kan minne om Gwen Stefanis. Radiovennlige greier med andre ord, og med et utvilsomt livepotensiale i tillegg.

Singelen Tomorrow Never Dies skal visstnok ha vært tiltenkt James Bond-filmen med samme navn, og har det litt pompøse preget som gjør at det sikkert kunne fungert i filmen om ikke Sheryl Crow hadde fått den jobben. Soundet fra denne låta er også betegnende for hele albumet, og passer således godt til lune sommerkvelder med en Dry Martini.

Flere av sangene fenger umiddelbart, og Enter vil forhåpentlig bidra til at også nordmenn ser med blidere øyne på dansk popmusikk. Kommer snart til en festival nært deg.

Harald Christian Langaas

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.