Life On Other Planets – Like trivelig som alltid

Life On Other Planets – Like trivelig som alltid

For er det noe Supergrass kan så er det å lage god og lett smittende popmusikk. De skuffer sjelden, og kommer seg også godt over målstreken med æren i behold også denne gangen.

Supergrass er egentlig bare et syttitallsretroband for alt hva det er verdt. Men selv om følelsen av å ha hørt det hele før er overhengende stor over store deler av det nye albumet, slik tilfellet også var på de tre foregående, er det vanskelig å ikke falle for guttas stilsikre teft for å konstruere den gode melodi. Arrangement- og produksjonsmessig er det lite som egentlig skiller Life On Other Planets fra bandets tidligere bragder.

Låtutvalget er like spenstig som det pleier å være fra trioen, og albumet har sterke nok enkeltinnslag til å kunne bli en ny samling potensielle singelhits. Førstesingelen Grace er allerede en hit, og spor som Rush Of Soul, Seen The Light, Brecon Beacons og Funniest Thing er alle eksempler på godlåter som føyer seg pent inn i rekken av tidligere Supergrass-klassikere som Alright, Richard III, Sun Hits The Sky, Moving og Pumping on Your Stereo. De stjeler riktignok som ravner, og på dette albumet spøker navn som T-Rex, The Beatles, The Kinks og The Stranglers alle i kulissene.

Alt i alt er Life On Other Planets et fengende lett og lystig album som bidrar til å gjøre høsten litt triveligere. Og til tross for at det er vanskelig å spore så mye nytenkning her, finnes det likevel ingen grunn til å avfeie Supergrass helt ennå. Ihvertfall ikke så lenge de fremdeles klarer å snekre popmusikk av dette slaget.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.