Scroll To Top

Unspoken Word – Godbit fra undergrunnen

Artister: Sjangre: ,
Karakter

Stoopi har i lengre tid fungert som oppvarmingsband for større navn som Earthtone9 og Raging Speedhorn, men har etterhvert også opparbeidet seg en egen status i den britiske alternative metallscenen. Noe som har gitt seg utslag i diverse tilbud om platekontrakt. Valget falt på hardcorelabelen Loudspeaker, som også har de tidligere omtalte bandene Jor og Spine i katalogen.

Unspoken Word er faktisk noe av det beste som har dukket opp fra den britiske hardcore / metal-undergrunnen på lang tid, og er et svært forfriskende avbrekk fra den amerikaniserte, masseproduserte nymetallen. Der andre hardcoreband repeterer seg selv til det kjedsommelige, blander Stoopi aggressive og rolige partier på en suveren måte som geleider lytteren gjennom et følelsesladet og til tider glimrende album.

Selv om Helmet-referansene noen ganger virker påfallende tydelige, fungerer duellene mellom klar og rå vokal supert. Spesielt skiller den depressive Bleeding You og Breathe seg ut i så måte.

Riktignok er albumet litt i lengste laget for denne type musikk (med spilletid på rundt femti minutter), men man har da programmeringsknapp på CD-spilleren! Det er kult å være musikkanmelder når slike positive overraskelser dukker opp i posten!

Om skribenten

kommentarer