Heart Attack – Sært og sårt

Heart Attack – Sært og sårt

Det skandinaviske allstar-bandet Hello Goodbye er et slikt bekjentskap. Med musikk som faller midt mellom det meste, er det herlig å se et kollektiv som leverer en pakke som er så gjennomtenkt og unik at det nesten før playknappen trykkes inn, settes inn fulle stjernekast. Her kan lytteren finne lydbildet til Velvet Underground, låtstrukturen til The White Stripes og skakk americana i skjønn forening. Samtidig låter det hele tiden umiskjennelig som Hello Goodbye!

I pakken som fulgte med denne utgivelsen fant undertegnede #15 av bladet Mascara – et blad som ytterligere forsterket bandets egenart ved å gjenfortelle deres historie som en artig og naivt illustrert tegneserie. Det griper bandet ved røttene og binder dem til den identitet de har som undergrunnsband.

Likevel er det musikken som står i fokus for det som skjer på Heart Attack. Dette er låter med direktelinje til primalskriket i rocken; musikk som ikke slipper taket i sjela. Til tider enkel til det barnlige, men med melodier som på rekke og rad står frem og gir Hello Goodbye sjanse til å vise seg frem som et av de friskeste innslagene i norsk rock siden St.Thomas og Kaizers Orchestra.

De fleste låtene er ganske up-tempo og faller inn midt mellom de klassiske låtskriverne fra tidligere tiår (Berry og Reed) og sinte pønkere som Wire og Sex Pistols. Det er vanskelig å plukke favorittspor fra Heart Attack, men avslutningen på Pussycat får lytteren til å trekke på smilebåndet samtidig som rockfoten går. Secondhand Teenager og Summer Warmth farer avgårde over bybildet, mens Picky Eater og Wind Sha La La roer det hele ned og trekker trådene mot de dype skoger.

Hello Goodbye er en av årets første store overraskelser som viser at norsk rock spirer og gror som aldri før. Med et lydbilde som griper asfalttimene like hardt om hjertet som skogsuset, er bandet i ferd med å sette enda et solid merke i nyere norsk musikkhistorie. Få tak i Heart Attack før det er for sent – toget står allerede på perrongen!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.