Gåte EP – Særdeles spennende

Gåte EP – Særdeles spennende

Med den 16 år gamle vokalisten Gunnhild E. Sundli i fokus som gruppas sentrale midtpunkt serverer Gåte en form for metallisk folkemusikk som ved hjelp av Alex Møklebusts (Seigmen / Zeromancer) produsentrolle har funnet fram til et helt eget og svært så originalt uttrykk.

Det formelig oser nytenkning lang vei av disse unge trønderne som har spesialisert seg på nytolkning av gamle folketoner med opphav i 1800-tallet. Av de fire melodiene er det to gamle folketoner som brutalt, men kledelig, er omformet til Gåtes moderne lydbilde; åpningssporet Grusomme Skjebne og Liti Kjersti. De to resterende sporene som utgjør Gåte EP er henholdsvis Følgje (basert på et dikt av den nå nitti år gamle dikteren Astrid Krog Halse) og Storås som er skrevet av bandets egen felespiller (og Gunnhilds bror) Sveinung Sundli.

Resultatet er et knippe mystiske trolske og industrielt tunge låter som utvilsomt vil sette Gåte på musikkartet en gang for alle. Dette er intet mindre enn en formidabel debut fra et ungt og særdeles spennende band som raskt kan vise seg å bli en gullgruve for norskavdelingen til Warner.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.