Mr. Clean – Detaljene sitter, men særpreget mangler

Mr. Clean – Detaljene sitter, men særpreget mangler

Den formen for musikk Hayseed har valgt som sitt uttrykk (selv kaller de det classy storbyrock) har ikke helt funnet frem til essensen i seg selv. Det blir til tider for platt og baktungt for dette unge oslobandet. Med inspirasjonskilder som Aerosmith, Kiss og Van Halen har de valgt seg en epoke som ikke sjelden faller mellom flere stoler.

Ikke at bandets uttrykksform er helt uten sjarm. Hvis de en gang klarer å nå opp til kvaliteten som Kiss oppnådde på sine gamle perler, eller beveger seg i nærheten av sjarmen til David Lee Roth, har de kanskje funnet noe å bygge videre på. De fremste utøverne i denne delen av rocken klarte å skape noe særegent på slutten av syttitallet. Dessverre skinner ikke det gjennom på Hayseeds debut-album Mr. Clean. I stedet står de frem med en blåkopi av denne musikkstilen.

Mr. Clean er en plate som har funnet frem til de ingrediensene hardrocken består av. Til tross for det tilsynelatende gode utganspunktet synes det for undertegnede som om gruppen fremdeles mangler det lille ekstra. Det som skal sette sitt eget brennmerke på musikken deres. Om det kommer? Det får vi kanksje se ved neste korsvei.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.