Come Away With Me – Lekkert fra Texas

Come Away With Me – Lekkert fra Texas

Norah Jones skal i følge kjennere ha vokst opp i New York, men hatt sin oppvekst i Texas. Om dette har hatt noen innvirkning på hennes musikalske særpreg, overlater jeg til andre å svare på, men at hun er allsidig er det liten grunn til å tvile på. Norah egner seg like godt som låtskriver som sangerinne. Dette beviser hun særlig på tittellåten Come Away With Me, som fremstår som platens høydepunkt.

I tillegg fremfører hun flere sanger hun ikke har fra eget bryst. Et eksempel er Hank Williams-låten Cold Cold Heart, som hun fremfører meget elegant.

Åpningslåten Don’t Know Why er en behagelig, laidback liten sak som gjør frokosten en varm sommer morgen til noe enda bedre enn utgangspunktet. Slik fortsetter det i grunnen utover også, med den tidligere nevnte Come Away With Me som et av de store høydepunktene. Liflig gitarklimpring, svake rytmer og Norahs nesten søvndyssende stemme, gjør dette til en sikker vinner fra frokost til kvelds i de kommende sommermånedene.

Hvis det skulle finnes noe å utsette på Norahs debut, må det være at albumet til tider blir litt veikt. Det er ingenting som får deg til å lette på øyelokkene, for å si det på den måten. Det kan rett og slett bli litt i vakreste laget.

Men for all del. Kjedelig blir dette likevel aldri. For den behagelige undertonen som følger hele platen gjennom veier opp for det som eventuelt måtte bli litt for søtt for enkelte lyttere.

Nils F. Skumsvoll

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.