Read My Lips – Rendyrket pop med finesse

Read My Lips – Rendyrket pop med finesse

Det er en kontinental følelse av industri som skjæres mot meg når jeg setter på dette albumet av Sophie Ellis-Bextor. Kanskje ikke så tydelig til stede som på albumene til Massive Attack eller Kraftwerk, men synlig nok til å styrke den pompøse popmusikken som danner fundamentet for melodiene her. Som i den rullende Lover, eller i singleperlen Murder On The Dancefloor. Dette trekket blandet frem av synther og åttitall, gir Read My Lips som et album et særpreg som er veldig tidsriktig i den hverdagen vi befinner oss i akkurat nå.

Assosiasjoner er et viktig begrep i kunsten. Man makter å identifisere seg meg kunstneren gjennom de grep som har blitt benyttet for å gjøre verket ferdig. Sophie Ellis-Bextor vrikker frem en referanse til kaldt uanstrengte navn som The Cure. Eller til Depeche Mode. Hør bare på By Chance eller på The Universe Is You. I denne mimrende lapskausen krydrer Sophie det hele med en solid dose danseglede fra disko- og elektronika fra nittitallet. Sluttresultatet blir en cocktail med futt i.

Flere unge popdivaer har levert mer eller mindre suksessfulle langspillere i det siste. De fleste har prestert et par singlehits på sine album som ellers gjerne er fylt opp av langdrygt fyllmateriale. Dette drar selvfølgelig lytterens inntrykk ned flere hakk siden helheten spiller en vesentlig rolle når man vurderer om en plate skal tas ut av hyllen og inn i stereoanlegget. Og det er det jevnt gode materialet som bærer dette albumet fra Sophie Ellis-Bextor opp på stjernestigen.

I tillegg til at melodiene er såpass gode, er også den drakten de sys inn i til tider visjonær. Dette er gjennomtenkt pomusikkp for de som føler for kvalitetspop mens de venter på nye utgivelser fra Madonna eller Massive Attack. Og selv når disse platene kommer deg i hende, er det ikke sikkert du tar stiften opp fra dette bølgende, elektroniske havet som frøken Ellis-Bextor har spunnet frem fra åttitallets sunne musikkarv.

Ikke alt er like hektende denne gangen – det må sies – men snittet på Read My Lips er likevel så pass høyt at denne unge kvinnen stiller seg opp i første rekke av utøvere som det skal bli særdeles interessant å følge i årene fremover.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.