When I Was Cruel – Elvis lever!

When I Was Cruel – Elvis lever!

When I Was Cruel består av femten nye komposisjoner, samtlige signert Elvis Costello selv. Til forskjell fra Elvis’ forskjellige samarbeidsprosjekter gjennom det siste tiåret, som hans koalisjoner med folk som Burt Bacharach og den svenske mezzosopranen Anne Sophie von Otter, er dette et mer komplett og rent Costello-album, hvor han trer tilbake til sin egen musikalske sfære.

Og det låter jevnt over typisk Costello, samtidig som han viser at har utviklet seg og finpusset sitt uttrykk siden siste rene soloplate, Brutal Youth fra 1994. At dette har noe å gjøre med hans mange samarbeidsprosjekter er sannsynlig, men ikke nødvendigvis en mal for hvordan When I Was Cruel til slutt skulle ende opp som.

Til tross for at plata virker noe ufokusert, består When I Was Cruel av enkeltlåter som er fullt på høyde med det beste Costello har prestert tidligere. Hør for eksempel på herlighetene Tart, Alibi eller tittelsporet When I Was Cruel No. 2, hvor han – av alt – stjeler tekststrofer fra ABBAs Dancing Queen, og bli lykkelig overbevist over fyrens grep om melodilinjer som virkelig setter seg fast i hjernebarken.

Så totalt sett har dette blitt et jevn over godt album, som legger seg på den øvre del av skalaen over Elvis Costello mange og relativt sterke albumutgivelser gjennom en mannsalder.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.