(From Lausanne, Switzerland) – Sveitsisk Overraskelse

(From Lausanne, Switzerland) – Sveitsisk Overraskelse

Undertegnede dunket borti kvartetten da de slapp sin første langspiller for det tyske plateselskapet Stickman. Gentlemen Start Your Engines var en dronende rockplate med fine poprefrenger, men den druknet kanskje litt i mengden av andre band i samme sjanger (Slut, Medicine, med flere). Når Favez nå kommer tilbake, er det med et tyngre rocksound. Men de slår fremdeles et slag for popmusikken.

Favez har aldri gjort det samme to ganger; det skal de ha, for det krever mye mot. Problemet blir at de heller aldri får perfeksjonert lydbildet og låtskrivingen sin helt. Det er ytterst få band som treffer blink første gangen. De fleste trenger en eller to sjanser før det virkelig skapes noe unikt. Dette rammer (From Lausanne, Switzerland) også – selv om bandet har utgitt to plater tidligere er det i andre leire av rocken. De har nok etterhvert bygget opp stor erfaring, men låtene når likevel ikke helt opp i toppsjiktet. Til det blir denne plata for anonym.

Men, denne tredje utgivelsen fra sveitserne blir heller aldri dårlig. Som med Gentlemen Start Your Engines viser de et godt grep om sjangerkontroll. Det åpner bra og låter godt fra et band som her viser at de virkelig kan spille. The Ages Of Wonders er en stødig og brutal riffrocker som det regelrett renner trøkk av. Med en stemme, tydelig født frem fra indiepopen, skapes et litt pussig sound som befinner seg en plass mellom Placebo og syttitallets hardrock. Flere detaljer skylder mye til hardrocken, og lykkes ganske godt med å komme over bekken helskodd. Son Of Steve McQueen er et realt rivjern som for eksempel viser et band som har makt nok til å klare det når de vil.

Favez befinner seg nok fremdeles i de midtre divisjoner. Altså ikke helt i Champions League. Det skorter verken på innsatsvilje eller driv, men de siste fine innstillinger er ikke helt på plass. Noe som medfører at de ikke klarer å sjarmere denne anmelder helt. Neste gang håper jeg på en hard ball i hjørnet!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.