Best Of Alliance Ethnik – Funky fransk hip hop

Best Of Alliance Ethnik – Funky fransk hip hop

Funk og soul har alltid preget lydbildet til Alliance Ethnik. Derfor starter plata med Respect, en fin og funky låt av den amerikanske sangeren Vinija Mojica som tidligere selv har sunget på flere av gruppas låter. Her viser han seg med en flott bakgrunnstemme.

På låta Parisien Du Nord får gruppa mer hjelp fra utlandet. Her i form av den marrokanske world-artisten Cheb Mami. Hans egenartede nordafrikanske sangstil frisker opp låta betraktelig, og viser en ny dimensjon av internasjonale kollaborasjoner.

Flere amerikanske artister dukker også opp, blant dem Common, Rahzel, Biz Markie og De La Soul. Sistnevnte er med på låta Star Track, som best viser den gode kjemien mellom amerikanske og franske rappere.

Musikken og produksjonen på Best Of er derimot ikke alltid like bra. Den konstante benyttelsen av av funk- og soulelementer gjør låtene svært monotone. Flere av dem låter for likt, og gjør at plata har flere kjedelige dødsoner.

Men det finnes likevel flere høydepunkter her; Simple Et Funky, Star Track og Honesty & Jalousie er alle gode kandidater som bidrar til å heve helhetsinntrykket. Platas juvel kommer derimot i form av en remiks av Simple Et Funky. Her har ex-Gravediggaz’ Prince Paul gjort en helt fantastisk versjon av originallåta. Og dette må faktisk være noe av det beste han har gjort siden 3 Feet High & Rising og 6 Feet Deep, og gjør dermed denne samleplata til et nødvendig kjøp.

Best Of er et godt samlealbum som oppsummerer den flotte karrieren til Alliance Ethnik. Men den viser også hvor enspora, monoton og lite nytenkende gruppa er- og har vært.

Ivar Heggheim

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.