Dragon Slayer – Retrotripp med bismak

Dragon Slayer – Retrotripp med bismak

Med en Joey Tempest-kloning sentralt på vokal, serverer Dream Evil middelalderheavy med originale titler som Chasing The Dragon, Heavy Metal In The Night og The Chosen Ones. Det handler om drager, riddere, konger og alt som var gøy i gamle dager.

Forhåpentligvis tar ikke disse svenskene seg selv så veldig høytidelig. Men dersom Dream Evil likevel faktisk viser seg å gjøre det, så bør det tilføyes at det meste her går på trynet så det holder! Men man kan kanskje ikke annet enn å trekke på smilebåndet når vokalist Niklas Istfeldt synger om Heavy Metal Jesus, mens han lirer av seg den ene klisjeen etter den andre.

Skal man se bort i fra disse klisjeene, og heller fokusere og det rent melodiøse, så kan det avsløres at det også kan spores en del gode ideer her. Chasing The Dragon, Save Us og Hail To The King er alle eksempler på at bandet har en teft for gode refrenger. Dette er allsangheavy som sikkert kan bli stor suksess live, men som dessverre koker litt ut i kålen på plate.

Er du en av dem som fortsatt har gamle Europe-plater liggende øverst i CD-bunken, er det ikke tvilsomt at du kommer til å falle for Dream Evil. Hvis ikke, holder det plenty å ta en titt på coveret(. Da vet du hva som venter deg…

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.