Kick Off – God gammeldags punk

Kick Off – God gammeldags punk

Scum de la Norvége sier selv at de er inspirert av tidlig åttitallspunk som Exploited og Partisans, noe som ikke er vanskelig å høre. Det finnes ikke spor av nymotens pop-punk og heller ikke noe som minner om sånne teite og feminine følelser i tekstene. Sa jeg tekster? Ja, det er vel et eller annet inni her som kan kalles tekster, men det går mest i fraser som «fuck» og «oioioioi». Hør bare på den glimrende 48 sekunders låta med den klingende tittelen Fuck: «All I wanna do is, all I wanna say is fuck fuck fuck fuck». Andre sangtitler inkluderer Fuck & Go, V.I.P Fusk’Em, Piss Drunk Punk og Punkcruise To Caribien. Sistnevnte forøvrig en av de bedre låtene her.

Trioen, som etter sigende ble dannet etter at primus motor Laffen kjøpte seg en gitar i 40-årsgave til seg selv, spiller ikke utpreget bra, synger ikke spesielt bra og har vel heller ingen fremtid som forsidemodeller i Playgirl. Men hva faen gjør det? Dette er punk! Med disse tretten låtene fordelt på i overkant av atten minutters spilletid (om det kvalifiserer til å kunne karakteriseres som et album er altså under tvil) som suger fettet av beina på de tynneste bad-ass rockere, så har Scum de la Norvége allerede plassert seg i det nasjonale toppsjiktet når det gjelder punk. Tja, til og med den store punknasjonen Sverige bør kikke i bakspeilet med disse gutta i hælene.

Kick Off er ikke nybrottsarbeide eller årets ditt eller datt, men en reinspikka aggresjons- og machooppvisning som like gjerne kunne ha blitt spilt inn i England i 1979. Ikke noe for spinkle tenåringsskatere med høy tøff-i-trynet faktor altså. Pop-punk skal man ikke nødvendigvis kimse av, men her er originalene. Så det holder!

Frode Fossvold-Jørum

Skrev min første anmeldelse for Panorama i 1999 og har siden holdt det gående. Svak for den gode melodi og fengende gitarriff. I spekteret mellom metal og gitarpop er der jeg trives best, men hører gjerne på både jazz og hiphop. Singer-songwriters kjeder meg stort sett. Bachelor i kulturarbeid og stort sett jobbet innenfor kultur. Jobber til daglig som kommunikasjonsrådgiver ved NTNU. Har også podkasten "Musikkelskerne" som startet sommeren 2021. Fotograferer også en del og har et bra arkiv med konsertfoto. Hevder ikke å vite bedre enn deg. Følg meg på Spotify: http://open.spotify.com/user/rawky Last.fm: http://www.last.fm/user/rawky/

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.