Scroll To Top

Kick Off – God gammeldags punk

Artister: Sjangre: , ,
Karakter

Scum de la Norvége sier selv at de er inspirert av tidlig åttitallspunk som Exploited og Partisans, noe som ikke er vanskelig å høre. Det finnes ikke spor av nymotens pop-punk og heller ikke noe som minner om sånne teite og feminine følelser i tekstene. Sa jeg tekster? Ja, det er vel et eller annet inni her som kan kalles tekster, men det går mest i fraser som “fuck” og “oioioioi”. Hør bare på den glimrende 48 sekunders låta med den klingende tittelen Fuck: “All I wanna do is, all I wanna say is fuck fuck fuck fuck”. Andre sangtitler inkluderer Fuck & Go, V.I.P Fusk’Em, Piss Drunk Punk og Punkcruise To Caribien. Sistnevnte forøvrig en av de bedre låtene her.

Trioen, som etter sigende ble dannet etter at primus motor Laffen kjøpte seg en gitar i 40-årsgave til seg selv, spiller ikke utpreget bra, synger ikke spesielt bra og har vel heller ingen fremtid som forsidemodeller i Playgirl. Men hva faen gjør det? Dette er punk! Med disse tretten låtene fordelt på i overkant av atten minutters spilletid (om det kvalifiserer til å kunne karakteriseres som et album er altså under tvil) som suger fettet av beina på de tynneste bad-ass rockere, så har Scum de la Norvége allerede plassert seg i det nasjonale toppsjiktet når det gjelder punk. Tja, til og med den store punknasjonen Sverige bør kikke i bakspeilet med disse gutta i hælene.

Kick Off er ikke nybrottsarbeide eller årets ditt eller datt, men en reinspikka aggresjons- og machooppvisning som like gjerne kunne ha blitt spilt inn i England i 1979. Ikke noe for spinkle tenåringsskatere med høy tøff-i-trynet faktor altså. Pop-punk skal man ikke nødvendigvis kimse av, men her er originalene. Så det holder!

Om skribenten

Frode Fossvold-Jørum

Skrev min første anmeldelse for Panorama i 1999 og har siden holdt det gående. Svak for den gode melodi og fengende gitarriff. I spekteret mellom metal og gitarpop er der jeg trives best, men hører gjerne på både jazz og hiphop. Singer-songwriters kjeder meg stort sett. Bachelor i kulturarbeid og stort sett jobbet innenfor kultur. Jobber til daglig som kommunikasjonsmedarbeider på NTNU. Har vært vokalist i det ganske ambisjonsløse hardrockbandet Rebolt. Fotograferer også en del og har et bra arkiv med konsertfoto. Hevder ikke å vite bedre enn deg. Følg meg på Spotify: http://open.spotify.com/user/rawky Last.fm: http://www.last.fm/user/rawky/

kommentarer