Vapen & Ammunition – Ny triumf fra Sveriges største hitmaskin

Vapen & Ammunition – Ny triumf fra Sveriges største hitmaskin

Svenskene rendyrker popformelen ytterligere denne gang, og markerer seg som et band som etterhvert har presisert sitt uttrykk på et vis som er svært imponerende.

Vapen & Ammunition er fylt opp med ti låter som de selv mener hver og en av dem har potensial som singler. Og de har helt rett! Kent, eller nærmere bestemt Joakim Berg, sine låter er alle av en uimotståelig karakter som gjør dem typiske, såvel som nynnbare hitlåter av ypperste klasse. Som førstesingelen Dom Andra antydet, beveger gruppen seg mot et mer rendyrket og radiovennlig poplandskap. Men i motsetning til andre som forsøker tilsvarende, er det i Kents tilfelle langt fra et negativt trekk. De ti sporene som utgjør Vapen & Ammunition er samtlige av det slaget man kan kalle perfekt popmusikk. Blant svenskspråklige musikere er det ingen av dagens artister som kommer i nærheten av Kents teft for den gode melodi.

Låtutvalget er som nevnt mer poporientert enn tidligere. Sånn sett fremstår Vapen & Ammunition som et svært jevnt album. Låtene i seg selv varierer fra up-tempopop til såre og nakne ballader á la det vakre avslutningssporet Sverige, som er en slags hyllest til broderfolkets hjemland. På samme tid evner Joakim Berg og hans kumpaner å trylle frem den ene godlåten etter den andre, noe som raskt vi kunne føre til at publikummet bandet har opparbeidet seg i de resterende nordiske land, lett vil kunne nynne med på gruppas låter når de legger ut på turne senere i vår.

Kent understreker med dette albumet sin posisjon som Skandinavias aller mest solide hitmaskin. De er av et kaliber svenskene ikke har fostret siden ABBAs dager (uten sammenligning forøvrig).

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.