W.D.M.D. (Watt’s Dö Madderfakking Diil?) – Skånsk fulltreffer

W.D.M.D. (Watt’s Dö Madderfakking Diil?) – Skånsk fulltreffer

Sammen med Loop Troop, MBMA og Breakmecanix utgjør han også gruppa Sedlighetsroteln, som har hatt stor suksess med Slapp Fangorna Loss og Ring Snuten.

I disse dager er han aktuell med Timbuktu og sitt andre album, W.D.M.D. [Watt’s Dö Madderfakking Diil?].

Timbuktu har nok en gang fått god hjelp av produsentduoen Breakmecanix. De har tidligere stått bak produksjoner for Spotrunnaz, Promoe og Sedlighetsroteln. Deres særegne trommeprogrammering, finurlige bruk av samples og eksperimentering med obskure synthlyder har gjort dette til et velprodusert og svært så energisk album. Det finnes kun en unødvendig låt på dette albumet, og det er DJ Amatto. Men den er det bare å skippe for så å finne de flotte Watt’s Döh Diil og Legalisera. På sistnevnte gjester Kekke Kulcha, som sammen med Timbuktu gjør en fortreffelig oppvisning i god Marley-stil.

Men det er flere høydepunkt på plata, og de som skiller seg best ut er Alla Vet, Gott Folk, Hjälp Det Brinner og Över, Över, Över.

Det er flere gjesteartister på denne plata. Men verken Spotrunnaz, Supreme, Promoe, Kekke Kulcha eller Masayah når opp til nivået hovedpersonen presterer her. Han har finpusset flyten og hevet seg flere hakk over sitt forrige album. Det er i dag få rappere i Skandinavia som behersker to språk like bra som Timbuktu.

Timbuktu er en av dagens stødigste rappere, som skiller seg ut med sin helt egne stil og dialekt (skånsk). Sammen med Breakmecanix har han lagd et av de flotteste rap-albumene hittil i år.

Ivar Heggheim

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.