You Are Somebody! – Brukbar tyggegummihouse

You Are Somebody! – Brukbar tyggegummihouse

Housemusikk er så mangt. Det finnes i housen, som i alle andre sjangre, fragmenter som krever alt fra mye til ingenting av deg som lytter. En av de mest utbredde undergruppene er den superdansbare vokalhousen. Denne delen av housemusikken er det flere av oss sverger til når vi skal ut å gjøre byens dansegulv utrygge.

Den svenske houseyndligen Eric S er en platerytter som spiller denne formen for lett tilgjengelig, og særdeles dansbar, vokalhouse. På langspilleren You Are Somebody! har han funnet plass til elleve (pluss et skjult spor) helt streite houselåter det burde være mulig å bevege potene til.

Soundet er som det skal være med saftige diskoinspirerte basslinjer, og en feel good-vibb som er helt flott å ha med i sekken når man skal på fest. Åpningslåten You Are Somebody! (Blue Collar Workers Of America) er i alle fall en slik smukk låt som er strengt tatt er umulig å ikke riste taktfast på hoftene til.

Believe fremstår videre også som en finfin knallert som holder det interessant med en leken keyboardloop, og lettbent vokal. Sammen med forrenevnte spor blir disse to låtene de mest spennende på denne platen.

Men selv om dette er en plate som leverer jevnt over fornøyelig dance-house, mangler den de låtene som gjør den til noe mer enn bare en grei skive. Man går rett og slett litt lei av tyggegummirytmene som dunkes ut. Det blir for mye av det samme, og det bikker noen ganger over i idetørke.

Spesielt i den sammenheng bør Eifel 66-flørten på Dance With Me nevnes. Den forvrengte stemmeeffekten som dukker opp her, burde strengt tatt gått i skammekroken sammen med Cher og hennes famøse comebacksingler. Videre kreativt er det ihvertfall ikke.

You Are Somebody! duger som en lydspor til skolestartfesten, men blir for lite variert til å kunne komme opp på pallpassering i houseklassen. Til det finnes det både skiver og musikere som tør å spille på flere strenger. Og de holder det derfor mer interessant enn dette. Men kjøper du skiva, og din elektroniske preferanse er vokalhouse, vil du trolig ikke bli skuffet.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.