Greatest Hits… Are U Still Down? – Muzak for sjelen? Nei takk!

Greatest Hits… Are U Still Down? – Muzak for sjelen? Nei takk!

Noen foretrekker sin musikk bak i hverdagsbildet; enten i heisen eller på lavt volum – som en lav hvisking på jobben. For disse menneskene vil Jon B etter all sannsynlighet være midt i blinken da det ikke utfordrer lytteren på noen som helst måte.

I stedet smøres ørekanalene inn med en varm olje av forutsigbarhet. Noe som til slutt ihvertfall får denne anmelderen til å riste av seg plata og i stedet sette på virkelige frelsende toner fra soulikoner som Curtis Mayfield, The Delfonics eller Erykah Badu. Det er stemmer som legger litt knurrende salt inn blant alt sukkeret og skaper litt spenning i de sødmefylte harmoniene.

Hvis du, som undertegnede, har sans for musikk som trekker veksler på følelser og instrumentering og som utfordrer deg innimellom, er ikke Jon B sine Greatest Hits noe for deg. Det som serveres her har blitt gjort så mange ganger før av menn som går ham en høy gang. Lån heller øre til eksempelvis Barry White eller Marvin Gaye, og la denne plata stå i fred på tilbudshyllene. En plass hvor den sannsynligvis trives godt allerede…

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.