Mannen Som Blev En Gris – Sterkt fra moden rebell

Mannen Som Blev En Gris – Sterkt fra moden rebell

På Mannen Som Blev En Gris virker Thåström ærlig og personlig. Og ikke minst intenst – på den gode gamle og politiske måten. Både låtmaterialet såvel som det tekstmessige fungerer i tillegg bedre enn sist, og innimellom er han fullt på høyde med noe av det beste han i yngre dager presterte sammen med sine to band, Ebba Grön og Imperiet. Forskjellen ligger kanskje først og fremst i at Thåström har modnet med årene. Som artist. Som musiker og som rebell. Forøvrig er en uttrykksform som kler svensken godt også i 2002.

Mannen Som Blev En Gris kan på mange måter karakteriseres som en punkplate for det nye århundret. Ikke minst kommer avslører Thåström ett og annet gjennom tekstene sine. Som i den intenst sterke Höghus-Sång: «Ni ska se mig klatra på höghus / Ni ska se mig i en ny uniform / Jag ska mala nya ikoner / Jag ska säga allt jag kan på 3 nya språk».

Resten av låtutvalget er av tilsvarende høy standard. Blant høydepunktene kan de fire første låtene i sin helhet trekkes frem: Släpp Aldrig In Dom, Ungefär Så Här, nevnte Höghus-Sång og Ännu Mera Gift. Den ni minutter lange balladen Kaos-Passageraren er på sin side uimotståelig i all sin enkelhet, og bør også fremheves sammen med energibomben Så Kall, Så Het og avslutningssporet Aldrig Nånsin Komma Ner.

Også de låtene som ikke er fremhevet spesielt her fungerer stort sett mer enn tilfredsstillende. Vi må nesten tilbake til Synd (Imperiet, 1985, red.anm.) for å spore en Thåström i like god form. Med Mannen Som Blev En Gris kan vi trygt ønske en rebell som har modnet med stil velkommen tilbake på arenaen.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.