Woven Hand – Temmet hestekraft

Woven Hand – Temmet hestekraft

Woven Hand er først og fremst Edwards’ soloprosjekt. Men med seg på laget har han Stephen Taylor på elgitar og Daniel McMahon på piano, munnspill og kor. Prosjektet bærer tydelig preg av Edwards tilhørighet til sitt opprinnelige band, men uten energien som kjennetegner Denver-gjengen.

Albumet Woven Hand inneholder i alt ti komposisjoner, hvor Edwards alene står bak åtte av dem, mens en er skrevet i samarbeid med Stephen Taylor. Det siste sporet er en spektakulær tolking av Bill Withers-klassikeren Ain’t No Sunshine, som trioen også introduserte med stor overbevisning under norgesbesøket.

Låtene på dette albumet er som nevnt alle av en mer lavmælt karakter enn det vi er vant til fra 16 Horsepower. Det er på sin side alene nok til at stoffet her ikke når helt opp til hva vi er vant til fra den kanten. Men det er ikke ensbetydende med at Woven Hand har blitt et svakt album. Det fungerer nærmest som et slags supplement til tidligere materiale, og kan attpåtil appellere til andre målgrupper da produksjonen er betraktelig mer stillestående og dermed lettere tilgjengelig for folk flest.

Edwards særegne og umiskjennelige vokal ligger naturligvis også her i bunn som et vesentlig element i bandets uttrykk, selv om han aldri blir en like intens vokalist slik de fleste kjenner ham fra før av.

Totalt sett står Woven Hand som et hyggelig og absolutt akseptabelt sideprosjekt som bidrar til å dempe ventetiden på 16 Horsepowers kommende studioalbum, som etter planen skal slippes gjennom Glitterhouse allerede i slutten av inneværende måned.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.