Kaptein Sabeltann Og Jakten På Den Magiske Diamant – Fortsatt barnas helt

Kaptein Sabeltann Og Jakten På Den Magiske Diamant – Fortsatt barnas helt

Populariteten til Terje Formoes figur er fortsatt høy, og det er klart at de skumle sjørøverne fenger den yngre garde. Kaptein Sabeltann Og Jakten På Den Magiske Diamant er en dobbel CD, med historien om den onde Maga Kahn som slår kloa i den magiske diamant. Det finner selvsagt ikke vår antihelt seg i, og dermed er dramaet i gang.

Selv om Sabeltann er verdens verste sjørøver tyr han ikke til større voldeligheter enn at man trygt kan la barna tilbringe tid i hans selskap. Konsekvent slem og grådig er han, og selv om vi som lyttere er på hans side, er det barna i historien som er de virkelige heltene, og som står igjen som vinnere til slutt. For det ender selvsagt godt, og moralen kunne vært Margrethe Munthe verdig.

Historien fortelles delvis gjennom historie og gjennom sanger, og jeg synes Terje Formoe behersker musikerrollen bedre enn fortellerrollen. Tekstene blir svært klisjepreget, og Formoes fortellerstil oppfattes for oss voksne som litt slitsom. Men grepet om den yngre garde er jo upåklagelig, så målgruppen er vel fornøyd.

Alt i alt er Kaptein Sabeltann Og Jakten På Den Magiske Diamant halvannen time god underholdning for de mellom tre og syv år, men jeg føler kanskje også at Sabeltann begynner å bli litt oppbrukt. Kanskje hadde litt fornyelse vært på sin plass.

Harald Christian Langaas

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.