Rock It! – Humørfylt forrett

Rock It! – Humørfylt forrett

Noe musikk er kun for de rolige minuttene hjemme i stua, mens annen er beregnet for dansegulvet og festlokalet. Rock It! er sannsynligvis mer rettet mot sistnevnte og Cocktail Slippers holder en god, stø kurs mot målet med sin beint rake rock og gode humør.

Låtene er korte, raske og gledesspredere av kvalitet som ofte tar for seg forholdene mellom gutt og jente.

Låtmessig kommer disse jentene fra samme skole som Kung Fu Girls og deres garasjevenner. Det hele låter enkelt og ukomplisert, med vokalen til gitarist Rocket Queen som regel i front med visse førstestemmer fra Lisa Farfisa, orgel, på besøk på to spor (Oh Boy og The Fool). Bak disse to holder Tammy Sticks og Sugar Cane drivet oppe på henholdsvis trommer og bass.

På bidrag som Goodbye og avslutningslåten Rock’N’Roll Babe fungerer denne kjemien veldig godt. Her byr jentene på et uanstrengt sound som fenger lytteren fra første gang stiften treffer rillene.

Men det som er Cocktail Slippers hovedvåpen er kanskje også deres største motstander. Den ukompliserte orkestreringen bidrar til at variasjonen mellom de enkelte låtene blir mindre. Noe som stiller større krav til kvartettens melodier.

Noen steder treffer ikke disse like hardt, og disse partiene forblir muligens noe anonyme. Men andre steder svinger det derimot skikkelig, som på tidligere nevnte Oh Boy og Rock’N’Roll Babe. Begge kjappe energipiller som lar den korte platen fare fremover mot en enda raskere slutt.

Rock It! er en finfin plate som utgis med glitrende timing på en forsommer som virkelig viser seg fra sin beste side. Dett er platen for de sene ettermiddagene i parken med grillukt, ballspill og smilende venner.

Og undertegnede har planer om å følge oppfordringen bandet avslører helt til sist på plata: «Thank you for flying with the Cocktail Slippers. Hope to see you soon, thank you and good night». Når er den neste turen?

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.