The Better Button – Spennende rock med særpreg

The Better Button – Spennende rock med særpreg

Albumet spenner over mange ulike sjangre, fra lett pop, innom folkrock og videre til fuzz, punk og et snev av elektronika. Åpningssporet, I Sell Love, gir et inntrykk av alternativ rock i tidlig Guided By Voices-stil, men allerede over på neste spor er lo fi-soundet byttet ut med gitarpop. Det finnes flere godbiter på plata, deriblant låta Peep Show hvor de kombinerer ulike stiler og viser progresjon og spennvidde.

The Mink Lungs klarer å blande mange ulike stilarter uten å kun kopiere det band før dem har lykkes med. Sporene er veldig forskjellige, og man sitter med en følelse av å aldri vite hva som kommer. Et av bandets medlemmer, Gian Carlo Feleppa, har sammenliknet variasjonen med å gå gjennom ulike rom der alle har sin egen lyd, og den følelsen klarer The Mink Lungs til en viss grad å gi oss som lyttere.

Albumet inneholder femten spor, og kunne med fordel vært kuttet noe ned. Bandet kunne holdt seg mer til det de gjør best, en blanding av lo-fi-rock og litt psykedelisk pop. Interessen man sitter med etter de første sporene forsvinner litt etter hvert, noe av dette skyldes at selv om sporene er ulike har bandet et eget sound som kan bli noe ensformig. Selv om The Mink Lungs for det meste viser nytenkning, er poplåta Think Of Me et eksempel på at de også kan være kjedelige og uoriginale.

Men The Better Button inneholder mye bra, og vi venter i spenning på hvordan bandet utvikler seg videre.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.